Top


22 april 2022

Inschrijvingen cursus edelsteenkunde

acam-koninklijke-academie-voor-mineralogie-IMRA-beurs-2022
Insluitsels zoals in deze opaal komen ook aan bod in onze cursus

De eindexamens voor onze tweedejaars brengen meteen ook nieuwe vooruitzichten met zich mee. In september gaat onze 2 jaar durende cursus edelsteenkunde immers weer van start met een initiatie-module van 8 opeenvolgende zaterdagen waarin U Uw eerste stappen in de wereld van de edelstenen zult zetten.

In deze module gaan we in op kristallen en edelstenen in het algemeen en hoe we edelstenen gaan onderscheiden van elkaar. De nadruk zal dus liggen op de identificatie van edelstenen en dat zullen we doen door na te gaan hoe licht zich in een edelsteen zal gedragen.

We mogen edelstenen immers nooit beschadigen door ze te krassen - een handeling die ons toch geen bruikbare informatie oplevert, maar we zullen ze onderzoeken op basis van hun optische eigenschappen. We bespreken hoe we edelstenen op basis van hun gedrag in verschillende optische klassen indelen en met welke instrumenten en hoe we ons onderzoek gaan uitvoeren.

Onze zeer ervaren en enthousiaste docenten en assistenten zullen U de theorie op erg begrijpelijke wijze uit de doeken doen door middel van tekeningen, foto's en demonstraties. Het is een pak informatie, maar de genoegdoening is groot wanneer U Uw eerste edelsteen zelfstandig heeft geïdentificeerd.

De cursussen gaan door in onze leslokalen te Merksem op zaterdag van 9h00 tot 17h00 met een uur lunchpauze. In de voor- en namiddag is er ook nog een koffiepauze voorzien. Meer informatie over onze cursus edelsteenkunde vindt U op deze pagina.

Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud FilatelieAlgemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2022 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top