Top


22 april 2022

ACAM vzw lanceert haar nieuwe website

Geacht lid,
Geachte sympathisant,
Geachte bezoeker,

U merkt het wel degelijk goed op: de website van de Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw of kortweg ACAM zit in een compleet nieuw jasje! De samenloop van enkele aangekondigde maar ook onverwachte verschuivingen noopten ons tot een snelle en doortastende aanpak. We zijn als team spreekwoordelijk gaan roeien met de riemen die we hadden en dit is het resultaat.

Er is inderdaad veel veranderd. We zijn in feite van nul opnieuw moeten beginnen, dus hebben we er meteen ook voor gekozen om U zwart op wit een vereenvoudigde opmaak aan te bieden met voldoende rustpunten voor U, en alle ruimte voor ons om een ei of twee kwijt te kunnen. Meer inhoud dus, en bovendien zouden we de collecties beter willen ontsluiten. Dit is per slot van rekening één van de kerntaken van een museum.

De Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw heeft gedurende haar langer dan 50-jarig bestaan niet alleen mineralen-, fossielen- en edelsteencollecties opgebouwd; wij beschikken ook over een zeer uitgebreide bibliotheek en uiteraard zijn er ook onze cursussen. Via deze weg zullen we trachten stukken van deze collecties aan het publiek voor te stellen. De fundamenten zijn gelegd; vanaf hier bouwen we verder.

acam-koninklijke-academie-voor-mineralogie-website-homepage.jpg
Nieuws De nieuwe homepage van de Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw

Voor Uw gebruiksgemak zijn er verschillende manieren voorzien om op een vlotte wijze doorheen onze website te navigeren: de meeste afbeeldingen zijn aanklikbaar en er is uiteraard het menu bovenaan elke pagina dat U verder toegang verleent tot alle onderliggende lagen. Onderaan vindt U steeds de sitemap - Uw overzicht over de onderdelen van deze website: deze leiden U eveneens naar de informatie die U zoekt.

Het enige waarvoor we nog moeten zorgen, zijn aanpassingen om de site volledig aan te passen naar een tablet of een telefoon. Dat is een kwestie van nog wat extra tijd, maar de fundamenten liggen er, dus komt het neer om de juiste getallen nog in te vullen. Ondertussen hopen wij dat U Uw gading en Uw weg op onze nieuwe site toch al een beetje kunt vinden, want...

Zit U met vragen over mineralen, fossielen, of edelstenen? Heeft U materiaal dat U wilt laten nakijken? Wilt U deelnemen aan één van onze beurzen? Opmerkingen of suggesties? Over deze website of over andere aan ACAM gerelateerde onderwerpen? Contacteer ons dan of kom eens langs tijdens de openingsuren van het Mineralogisch museum. Gun ons wel wat tijd inzake mails: ons secretariaat is immers niet continu bemand.

En dan nu over die veranderingen en vernieuwingen... dat laten we graag aan U over om te ontdekken.

Veel plezier & tot binnenkort... in het Mineralogisch museum te Merksem!

Het voltallige ACAM-team

Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud Filatelie



Algemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2024 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top