Top


Goud

In 2020 vierde ACAM haar 50-jarig bestaan. Sinds het prille begin op 22 maart 1970 met de start van eerste de vergaderingen in de Riddershoeve en het kasteel van Schoten met daarna onze vestiging in de villa Ullens te Schoten, is de Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw nu al sinds 2003 thuis in Merksem.

Dit 50-jarig jubileum - het gouden, bood ACAM niet alleen de ideale gelegenheid om een tentoonstelling te organiseren maar eveneens om met een nieuwe publicatie naar buiten te treden met als thema "Goud". Docent en auteur Peter Panis neemt ons in deze uitgave mee in deze bijzondere wereld.

Indien U in deze uitgave geïnteresseerd bent, stuurt U dan een mail naar:
info@acam.be
met de volgende gegevens:

   Naam
   Voornaam
   Straat | Huisnummer | Bus (indien van toepassing) | Postnummer | Gemeente
   Aantal exemplaren

U ontvangt dan van ons een bevestiging met de kostprijs inclusief verzendingskosten. Wanneer de betaling voldaan is, wordt de bestelling naar U verstuurd.

ACAM-publicatie-goud-Panis
Voorpagina van de publicatie

Goud

Auteur: Peter Panis | 203 pagina's

Te weinig mensen beseffen de rol die goud voor de geschiedenis van de mensheid heeft betekend en vandaag nog steeds betekent.

Goud is wel een zeer bijzonder element: het heeft de mens geïnspireerd tot het creëren van kunst, het is het symbool van schoonheid, van pracht, luitser en glans. Goud heeft zich daarmee dienstig gemaakt als eerbetoon aan goddelijkheid en macht.

Goud is geëvolueerd van offerande aan de goden en als geschenk tussen vorsten naar het ijdele pronken met welstand en rijkdom; het is de aanleiding tot afgunst en hebzucht, naar ellende en oorlog.

Goud speelt sinds de Oudheid zo'n grote rol dat wij vandaag over zijn mineralogische, fysische en chemische eigenschappen meer weten dan over eender welk ander mineraal.

In dit boek zullen daarom feiten, verhaaltjes en anekdoten elkaar afwisselen; elk hoofdstuk kan afzonderlijk worden gelezen, sommige ervan vergen wat meer inspanning maar elk hoofdstuk heeft uiteindelijk de bedoeling uw kennis over goud uit te diepen.

Kostprijs: €20,- (exclusief verzendkosten)

Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud FilatelieAlgemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2022 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top