Top


ACAM Bibliotheek

Onze boeken- & tijdschriftencollectie

De Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw beschikt over een zeer uitgebreide bibliotheek met boeken, tijdschriften, kaarten, foto's, knipselmappen en dies meer: een collectie die door regelmatige aankopen, maar ook dankzij schenkingen nog steeds aangroeit. Wij blijven up-to-date! Daarnaast heeft ACAM ook nog een breed gamma aan abonnementen op allerhande tijdschriften.

Naast de pijlers van ons museum (mineralogie, gemmologie of edelsteenkunde, en paleontologie of fossielenleer), vindt U onder meer ook geologie, kristallografie en scheikunde. In het kader van ons plan om onze collecties meer te gaan ontsluiten, zouden wij U bij deze alvast een deel van de oplijsting van onze collectie boeken en tijdschriften ter beschikking willen stellen.

U kunt deze werken raadplegen tijdens onze openingsuren. Uitlenen van werken is gratis en enkel mogelijk indien U lid bent van ACAM; de uitleentermijn bedraagt 1 maand en is verlengbaar in samenspraak met de bibliothecaris. Bepaalde uitgaven zoals antiquarische of kostbare werken worden niet uitgeleend en dienen steeds ter plaatse geraadpleegd te worden.

In de volgende overzichten vindt U steeds ons intern inventarisnummer dat we achter elke titel vermelden. Dat is handig indien U op voorhand zou willen weten of een boek dat U wenst te raadplegen al dan niet aanwezig is. De bibliotheek beschikt bovendien over een database waarmee U ter plaatse op trefwoorden kan zoeken.

themabeeld-mineralogie-agardite-Hilarion Mine-FOTO-E-AELBRECHT Boeken Bekijk onze boekencollectie... themabeeld-mineralogie-agardite-Hilarion Mine-FOTO-E-AELBRECHT Tijdschriften Momenteel zijn wij nog volop aan het werk om onze tijdschriftencollectie voor U online te krijgen. Mocht U echter met vragen zitten over de beschikbaarheid van deze of gene, contacteert U ons dan gerust en dan kijken wij hoe wij U tegemoet kunnen komen.
Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud FilatelieAlgemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2024 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top