Top


8 mei 2022

Opendeurdagen cursus edelsteenkunde

rutiel-in-robijn-foto-Aelbrecht-LoRes
Rutielnaalden in een robijn

Bent u geïnteresseerd in EDELSTENEN?

ACAM organiseert: Speciale opendeurdagen

De wereld van edelstenen is nog steeds in voortdurende verandering. En dat blijft een uitdaging voor allen die professioneel of als hobby met edelstenen willen bezig zijn.

De Koninklijke Academie Voor Mineralogie vzw (ACAM) organiseert al meer dan 35 jaar een cursus die u met alle facetten van de Edelsteenkunde vertrouwd maakt. Onze academie heeft in al die jaren een zelden geziene expertise opgebouwd, zowel op theoretisch als op praktisch vlak.

Tijdens een 2 jaar durende cursus (lessen enkel op zaterdag !) wordt u gevormd tot een volwaardige edelsteenkundige die in staat is elke edelsteen te identificeren aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde methoden en apparatuur. Het betreft een zeer praktijkgerichte cursus waarbij u zelfstandig veel edelstenen zult identificeren.

U leert niet alleen natuurlijke edelstenen identificeren maar ook synthetische van natuurlijke edelstenen te onderscheiden, alsmede behandelde (kunstmatig verbeterde) en onbehandelde stenen te herkennen.

Op 21 en 22 mei 2022 laat ACAM u kennis maken met deze cursus tijdens een SPECIALE OPEN DEUR telkens van 10u. tot 17u. in onze lokalen in de Frans De l’Arbrelaan 12 te Merksem (2170).

U kunt er kennis maken met docenten en studenten. Zij geven u alle info die u wenst i.v.m. deze cursus. Bezoek onze lokalen en ons praktijklabo. U bent welkom gans de dag; vooraf inschrijven is niet nodig.

Bent u zelf niet geïnteresseerd maar kent u iemand die dat wel is, geef dan a.u.b. deze info door.

Meer informatie over onze cursus edelsteenkunde vindt U op deze pagina of bekijk onze activiteitenkalender.

Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud FilatelieAlgemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2022 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top