Top


8 september 2022

Uitreiking FEEG-diploma's in Parijs

ACAM-FEEG-uitreiking-Parijs-2022-3-september
Uitreiking FEEG-diploma's in Parijs

Na twee stille jaren ging op 3 september jongstleden het 23ste FEEG-symposium door in Parijs. Hét hoogtepunt was uiteraard de uitreiking van de FEEG-diploma's.

Ook studenten die bij ACAM het brevet Edelsteenkundige hadden behaald en hadden deelgenomen en geslaagd waren voor de theoretische en praktische proeven van FEEG, konden hun European Gemmologist diploma in ontvangst nemen.

FEEG, de Federation for European Education in Gemmology, is de overkoepelende organisatie die vooraanstaande gemmologische instituten en laboratoria binnen Europa verenigt.

Deelnemende instituten zijn: Austrian Gemmological Association, Koninklijke Academie voor Mineralogie, Deutsche Gemmologische Gesellschaft, Escola de Gemmologie, The Gemmological Association of Great Britain, Instituto Gemológico Español, Institut National de Gemmologie, Nederlands Edelsteen Laboratorium, Société Royale Belge de Gemmologie, Vakschool Schoonhoven, Istituto Gemmologico Italiano, en het Laboratoire Français de Gemmologie.

De uitreiking van de diploma's - die dit jaar werd verzorgd door Dr. Gaetano Cavalieri, voorzitter van CIBJO - wordt steeds omkaderd door een rijk gevuld symposium dat jaarlijks in één van de deelnemende landen plaatsvindt. Het 23ste FEEG-symposium, dat dit jaar samenviel met het 25-jarig bestaan van FEEG, werd gevierd in het Arab World Institute in hartje Parijs.

Naar goede gewoonte zijn de onderwerpen van de lezingen erg divers en behandelen ze een breed spectrum van gemmologische onderwerpen. Dat was dit jaar niet anders:
Rui Galopim de Carvalho - "Gemmological Highlights of the Portuguese Crown Jewels”
Ewa Wagner-Wysiecka - "Identification of natural, modified and pressed succinite"
Reem Al Mealla - "Temporal Comparison of the status of the northern pearl oyster beds and pearl yield in the Kingdom of Bahrain"
Tom Stephan - "The World of Aquamarine - a Gemmological Overview"
Olivier Segura - "Lesotho legend: how can a 910 ct diamond be cut?"
Hanco Zwaan - "News from the Netherlands Gem Laboratory - the need for honest disclosure"
Emmanuel Fritsch - "Hollow inclusions in gems: dissolved dislocations and Rose channels"

Tot besluit kunnen we nog melden dat we verheugd zijn dat er ook dit jaar weer een aantal cursisten van ACAM hun brevet Edelsteenkundige hebben behaald en tevens met een positief resultaat hebben deelgenomen aan de proeven van FEEG. Volgend jaar zullen zij op het 24ste FEEG-symposium hun European Gemmologist diploma in ontvangst kunnen nemen.

Gedetailleerde informatie over de cursus edelsteenkunde van de Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw, kortweg ACAM vzw, vindt U op ons cursusaanbod edelsteenkunde. Meer informatie over het behalen van het diploma European Gemmologist, vindt U in ons aanbod Examinator FEEG

Museum Mineralen Fossielen Edelstenen Schatkamer Fluorescentie Diamant Bibliotheek Boeken Tijdschriften

Cursussen Edelsteenkunde Examinator FEEG Korte cursussen Activiteiten Kaptochten Lezingen Slijpkelder Opendeurdagen Verkoopdagen

Beurzen IMRA INTERGEM Exposanten Publicaties Tijdschrift Artikels Syllabi Goud Filatelie



Algemeen Wie wij zijn Lid worden Links Website Copyright Vrijwaring Gebruik Cookies Sitemap

Praktisch Openingsuren Bereikbaarheid Toegankelijkheid Nieuws ACAM nieuws ACAM in de pers Adverteren op onze website ACAM

Koninklijke Academie
voor Mineralogie vzw
Ondernemingsnummer: BE 0413 988 080 Frans de l' Arbrelaan 12 B-2170 Merksem info@acam.be 00 32 3 658 62 83

Copyright © 2024 Koninklijke Academie voor Mineralogie vzw | Alle rechten voorbehouden Top